EolicCat, l'Associació Eòlica de Catalunya que aplega més de 50 empreses del sector, acusa el Govern d'estar paralitzant el sector per la seva "manca de compromís i responsabilitat" al no oficialitzar el concurs eòlic que ha de permetre impulsar el desenvolupament d'aquesta energia renovable al conjunt del territori. L'associació acusa l'Executiu de "falta de responsabilitat" i de retardar el concurs més de quatre mesos per la proximitat de les eleccions i avisa que aquesta situació d'"indefinició jurídica" pot provocar que el sector perdi interès en Catalunya.

Per tal d'aturar la paralització a la que, segons l'associació, "es veu abocat el sector", EolicCat reclama que el tripartit aprovi l'Acord de Govern definitiu i emetin les Ordres per formalitzar el concurs a les vuit Zones de Desenvolupament Prioritari. L'entitat afegeix que si no és possible aprovar totes les ZDP de cop, com a mínim es convoqui el concurs d'aquelles que ja compten amb el vist-i-plau de tots els implicats.

EolicCat avisa que, si no es desencalla la situació, el concurs "podria quedar en paper mullat". Un temor que l'entitat explica que ja ha fet arribar en diverses ocasions al Departament d'Economia i Finances, a qui adverteix també que de no tirar-se endavant aquest pas previ per al despelgament de l'energia eòlica a Catalunya es podrien produir unes pèrdues de fins a 3.700 milions d'euros, que són les inversions previstes en aquest àmbit per als propers 6 anys.