Els sindicats van assegurar ahir que el 80% dels 773 treballadors de Correus a les comarques gironines va seguir la vaga. La dada difereix força de la feta pública per la companyia pública, que abaixa el percentatge de seguiment al 30%.

Segons CCOO, setze oficines gironines van tancar ahir les portes i en dotze municipis no hi va haver repartiment. Entre les oficines que han arribat al 100% d'aturada destaquen les de Lloret de Mar, Ripoll, Figueres i Salt. En oficines de Cassà de la Selva, Castell-Platja d'Aro, Empuriabrava i Campdevànol el seguiment va ser menor i va rondar la mitjana del 50%.

En total, uns 60.000 treballadors de Correus de l'Estat estaven convocats ahir a una aturada de 24 hores per protestar contra el procés de liberalització del servei -properament l'avantprojecte de Llei Postal es debatrà al Congrés- que, a parer dels sindicats pot posar en perill el servei universal i un bon nombre de llocs de treball.

Correus és ara una societat anònima privada, però les accions són de l'Estat espanyol. Els sindicats critiquen que l'avantprojecte de Llei Postal prevegi privatitzar més el servei universal. Els sindicats reclamen participar en l'avantprojecte de llei promogut pel Govern i un pla estratègic per a l'empresa.

A les comarques gironines, la plantilla de Correus ja ha disminuït en més de 100 persones en dos anys. Així mateix, al personal que és funcionari de l'Estat -aproximadament la meitat- els han fet ofertes per traslladar-se a cobrir vacants de la Tresoreria de la Seguretat Social.

Ahir al migdia, desenes d'empleats de la companyia pública es van concentrar davant la seu de Correus a l'avinguda Jaume I de Girona, des d'on van manifestar-se fins a la seu la Subdelegació del Govern.