La patronal catalana d'empreses proveïdores del sector de la construcció Ecocat va acusar els ajuntaments d'incomplir la llei contra la morositat i d'"amenaçar les empreses que reclamen cobrar els deutes pendents amb deixar de treballar per a l'administració municipal".

En aquest sentit, l'organització empresarial va qualificar d'"indignants i políticament inadmissibles" les declaracions del president de la Federació Catalana de Municipis, Manuel Bustos, en les quals admetia que els ajuntaments "no poden complir estrictament" la llei aprovada pel Congrés espanyol per reduir la morositat, el mes de juny passat.

La Fecocat ha interpretat les paraules de Bustos com una "provocació amb greus conseqüències socials, que comportarà el tancament d'empreses que no poden suportar la pressió financera que significa cobrar amb mesos de retard pels serveis prestats".

També ahir, la Plataforma Multisectorial Contra la Morositat (PMcM), formada per gairebé 800.000 petites i mitjanes empreses, va dir que vigilarà i actuarà jurídicament si és necessari perquè es compleixi la llei contra la morositat aprovada pel Congrés.