La reunió convocada pel president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, amb els màxims responsables de les 37 principals empreses espanyoles en el Palau de la Moncloa amb la crisi del deute sobirà com a teló de fons ha finalitzat sobre les 14 hores, de manera que s'ha prolongat gairebé quatre hores.

Amb aquesta trobada, l'Executiu busca una major implicació de les principals companyies del país per impulsar la inversió i l'ocupació en un escenari econòmic complex marcat pels dubtes dels inversors respecte a la capacitat d'Espanya per superar la crisi econòmica i complir amb els objectius de reducció del dèficit.

Per la seva banda, les companyies pretenen que el Govern imprimeixi força a les reformes estructurals empreses tant per fomentar una major activitat econòmica a Espanya com per demostrar als mercats internacionals que el país és capaç de superar les seves dificultats i d'assolir els compromisos en els calendaris acordats.

Davant l'assetjament infligit pels mercats a les cotitzades espanyoles durant l'última setmana, la trobada permetrà transmetre una imatge d'unitat d'Espanya i reforçar el missatge del Govern que els problemes que travessa el país són resolubles i no tenen res a veure amb els que han portat a Grècia i Irlanda a demanar l'ajuda financera a Europa.

El president del Govern i els seus vicepresidents Alfredo Pérez Rubalcaba i Elena Salgado han debatut els reptes de l'economia espanyola amb els màxims responsables de 37 grans empreses i multinacionals, ja que dues de les convocades (Mercadona i Cepsa) no han acudit a la cita.