Catalunya torna a ser la zona preferida dels turistes estrangers que viatgen a l'estat espanyol, segons les xifres que ha fet públiques el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. 1,9 milions de persones han visitat el territori català durant el mes d'agost, una xifra que suposa un augment de gairebé un 3% respecte l'any anterior. Segons el Ministeri, l'augment cal atribuir-lo a les arribades per via aèria. Sobretot, dels Països Baixos i del Regne Unit. L'augment de turistes és més significatiu al conjunt de l'Estat. En un any ha augmentat un 9,4%, arribant fins als 7,64 milions de persones.

Seguint l'estadística per comunitats, Catalunya encapçala un rànquing que en segona posició col·loca les Illes Balears. 1,8 milions de turistes han visitat alguna de les illes de l'arxipèlag l'agost del 2011, xifra que significa un augment del 8,5% respecte l'any anterior.

Però allà on l'augment ha estat més significatiu ha estat a la comunitat de Madrid. 550.000 persones van visitar la capital espanyola durant l'agost d'aquest any. Val a dir que aquesta xifra, un 42,6% superior a la que es va registrar l'agost del 2010, inclou els peregrins que van assistir a la celebració de la Jornada Mundial de la Joventut presidida pel Papa Benet XVI

Rècord a l'Estat

Al conjunt de l'Estat, el mes d'agost del 2011 ha marcat un nou rècord pel que fa a l'arribada de turistes internacionals. Concretament van visitar el territori 7,64 milions de turistes, un 9,4% més que a l'agost de l'any passat.

El rècord que s'ha batut l'agost havia estat aconseguit just el mes anterior, el juliol del 2011, quan 7,63 milions de persones van entrar a l'Estat.

Una altra xifra destacable és que entre el gener i l'agost del 2011 han visitat l'estat espanyol prop de 40 milions de turistes internacionals, amb un increment del 7,8% respecte el mateix termini de l'any anterior.