Les 27 persones que l'any passat van formar part del consell d'administració del Banc Financer i d'Estalvis (BFA), durant tot l'exercici o en part, van cobrar un total de 12,2 milions d'euros, en els quals s'engloben les quantitats percebudes tant en l'entitat com en el seu grup, en el qual està integrat Bankia. Segons els comptes anuals del BFA remeses a la CNMV, els vint consellers que van estar tot l'exercici en el càrrec, inclòs el llavors president, Rodrigo Rato (2,43 milions), es van repartir 8,23 milions, mentre que als set que no van acabar l'any els van correspondre 3,99 milions, inclosos els 1,76 que va percebre l'exvicepresidente executiu José Luis Olivas fins a la seva dimissió el 21 de novembre després de la intervenció del Banc de València.

Paral·lelament, les vuit persones considerades com membres de l'alta adreça del grup financer van percebre l'any passat 9,55 milions. Aquí està inclosa la remuneració del conseller delegat des de maig de 2011, l'alcoià Francisco Verdú, però també el que va cobrar Aurelio Izquierdo, qui va ser director general de Negoci fins al mes d'octubre, quan va deixar el càrrec al ser nomenat conseller delegat del Banc de València. Diumenge passat aquest Levante-EMV ja va avançar que els consellers de Bankia s'havien embutxacat en 2011 un total de 6,5 milions d'euros, segons els comptes que la filial del BFA havia fet públiques el divendres i que posaven de manifest unes pèrdues de gairebé 3.000 milions.

Nou president Bancaixa

L'advocat José María Mas Millet va ser elegit president de Bancaixa, per unanimitat, en el consell d'administració reunit en sessió ordinària una setmana després que acceptés la dimissió de José Luis Olivas i que el fins aleshores vicepresident primer, Antonio Tirado, assumís la presidència en funcions de l'entitat.

D'altra banda, el director financer de Bancaixa, Aurelio Izquierdo, va acceptar "amb plena disposició" per la seva part la proposta plantejada pel consell d'administració de l'entitat de revisar els acords existents sobre la seva prejubilació i jubilació que ascendeixen a una indemnització de 14 milions d'euros.