L'ocupació hotelera a Girona durant el mes d'agost ha estat d'un 90%, un percentatge similar al de l'any passat, encara que la facturació ha disminuït prop del 12%, ja que els turistes, la majoria espanyoles, han retallat les seves despeses.

La Federació d'Hostaleria de Girona ha assegurat que les xifres d'agost han estat millors que les de juliol (amb un 60%), qualificat com un mes "fluix" pel sector, i han salvat la temporada.

El mes d'agost l'ocupació hotelera de la comarca de l'Alt Empordà ha estat del 80% i a la zona de Girona i voltants s'ha arribat a xifres de l'entorn del 70%.

A les zones costaneres, la Costa Brava Centre i la Selva Marítima, amb localitats com Blanes i Lloret de Mar, han estat les estrelles, amb mitjanes d'ocupació d'entre el 90 i el 95%.

En canvi, a la Selva Interior l'ocupació ha estat del 55%, a la Garrotxa del 60%, les zones de muntanya com la Cerdanya ha obtingut una ocupació mitjana del 65% i al Ripollès ha oscil·lat entre el 60% i 65%.

La Federació d'Hostaleria ha indicat que els turistes, majoritàriament, han fet les seves reserves a última hora i les estades han estat d'una mitjana d'entre tres i quatre nits.

El perfil mitjà dels turistes ha estat el de famílies, de mitjana edat, i un 60% d'aquestes han estat espanyoles, mentre que dels estrangers els francesos han estat un 25%.

El president de la Federació d'Hostaleria de Girona, Antoni Escudero, ha definit aquest estiu com a "bastant desigual" perquè juliol va ser molt fluix i agost s'ha salvat perquè hi ha hagut diversos ponts, a la qual cosa ha sumat la disminució de la despesa dels turistes per concloure que la temporada en si "ha estat molt complicada".