Puratos, empresa especialitzada en el desenvolupament de productes, tecnologies i solucions per al sector del forn, pastisseria i xocolata, ha inaugurat el seu Centre d'Innovació i la nova planta de masses mare a Sils, que culmina una inversió de 34 milions des de l'any 2005.

La multinacional belga té la intenció de seguir apostant fortament pel territori amb un important pla d'inversions de 25 milions d'euros fins al 2018 per optimitzar, ampliar i diversificar les seves instal·lacions. El Centre d'Innovació acabat d'inaugurar se suma als 40 centres d'innovació amb els quals ja compta el Grup Puratos repartits arreu del món.

Ramon Escaler, director general de Puratos a Espanya, va explicar que és "una empresa que es caracteritza per una forta aposta en R+D+i. Mostra d'això és que invertim el 2,3% dels nostres ingressos a nivell mundial en investigació".

El nou centre de la multinacional belga a Sils es destinarà tant a la realització de projectes de recerca i desenvolupament amb els seus clients, basant-se en estudis de mercats i preferències del consumidor, com a impartir mòduls de formació als professionals del sector. A Espanya es consumeixen 140 grams de pa per persona al dia, xifra que suposa la meitat del consum recomanat, segons dades proporcionades per aquesta empresa.

Sergio Peces, director de màrqueting a Espanya, va explicar que segons l'últim estudi de consum de pa a Espanya realitzat per Puratos aquest any, el 86% dels consumidors van opinar que el pa avui no és tan bo com abans.

La massa mare, important

La massa mare és una barreja de farina i aigua fermentada amb microorganismes naturals amb la qual posteriorment s'elabora el pa. El Grup Puratos compta amb més de 300 varietats d'aquests microorganismes, i ha estat el pioner mundial en aquest tipus d'estudis.

"A Puratos fa anys que investiguem els hàbits del consumidor en termes de gust. Per això vam desenvolupar The Center for Bread Flavour, situat a Saint Vith, Bèlgica. Es tracta d'un centre exclusiu i especialitzat en el desenvolupament, juntament amb els nostres clients, de diferents sabors i textures mitjançant la utilització de masses mares", va indicar Peces.

Amb aquesta nova planta de masses mares el Grup Puratos pretén enfortir la cultura del consum del pa a Espanya, aportant-li les qualitats de gust i textura tradicionals.