El president de Pimec, Josep González, va proposar la reducció d'un 20 per cent dels membres del Congrés i dels parlaments autonòmics i la supressió del Senat per simplificar i abaratir l'administració de les autonomies i del Govern central, i ajudar a reactivar la recuperació econòmica. Durant la seva intervenció en el "Fòrum Europa. Tribuna Catalunya", González va fer aquesta "atrevida" proposta i va dir que part del cost sobrant es podria destinar a tenir millors polítics a plena dedicació i ben pagats. González va assenyalar que eren molts els que advocaven per la supressió del Senat, que serviria també per donar més agilitat al treball del Congrés dels Diputats.

El president de Pimec va assegurar que "vivim temps de convulsió econòmica, política i social", i va demanar "seny" i unitat als polítics perquè "a vegades no tenim la sensació que els polítics estiguin a l'altura dels problemes que tenim". Va afegir que "amb la qual està caient", hi hauria d'haver més col·laboració entre els partits i més "unió" per resoldre els problemes del país.

Per a González, ara més que mai cal que els polítics parlin i negociïn "com més aviat millor", i no fer-ho "és una irresponsabilitat" que té molt difícil justificació, mentre va recolzar al conseller d'Economia Andreu Mas-Colell en la seva petició de negociar la flexibilització del dèficit.

Dret a decidir

També va assegurar que Catalunya té dret a decidir el seu futur, perquè són molts els que ho demanen i no veuen bé els "greuges" que té Catalunya, "i aquesta és una reflexió que Espanya hauria de fer-se", va afegir, encara que va dir que "més enllà del dret a decidir" Pimec no entra en altres consideracions i respecta el "pensament plural" dels seus associats. Potenciar la reindustrialització amb una gran aposta per la tecnologia i la innovació i potenciar l'exportació agilitant tràmits o millorant el finançament específica de l'exportació són algunes de les propostes que va fer González.

A més, va apostar per potenciar la contractació a temps parcial i va defensar els "minijobs" perquè considera que no precaritzen el treball, "més precari és estar parat", va assegurar.

Entre els problemes, va enumerar la falta de crèdit i la carestia del mateix, la morositat de les grans empreses i de les administracions públiques, pel que va demanar l'aplicació d'un règim sancionador per als qui no compleixin els terminis, o una regulació laboral que doni resposta al que es necessita en cada moment. Pimec representa a les petites i mitjanes empreses i als autònoms catalans, que suposen el 95 % de les empreses i el 70 % de l'ocupació de Catalunya.

Avís a Foment per la fusió

D'altra banda, González va advertir que, si l'esquema per a la fusió de Pimec i Foment del Treball no millora la representativitat i assegura la independència de les pimes, Pimec no té necessitat de fer cap acord. González va dir que el principal problema per culminar el procés de fusió amb Foment és que les pimes no volen "diluir" la seva representativitat davant les grans empreses i volen mantenir el seu nivell d'"autonomia i independència".

Per a González, les necessitats i els problemes de les pimes són molt diferents i a vegades"contraposats" als interessos de la gran empresa, i "si tot està en el mateix sac, moltes vegades no funciona".