El secretari d'Estat d'Economia i Suport a l'Empresa, Fernando Jiménez Latorre, va assegurar ahir que existeix interès d'inversors estrangers davant la futura privatització de l'entitat nacionalitzada Catalunya Banc.

En roda de premsa, Jiménez Latorre va valorar que la situació d'aquesta entitat estigui actualment "estabilitzada" i li hagi permès tornar a centrar la seva activitat en la concessió de crèdits, amb la qual cosa a partir d'ara es veurà quina és la millor estratègia per a aquest banc.

"És molt d'hora per poder avançar l'interès de bancs nacionals encara que, igual que va passar amb Novagalicia, també hi ha interès d'inversors estrangers", va avançar el número 2 de De Guindos.

Catalunya Banc, fruit de la fusió de Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa, va rebre 1.250 milions d'euros en el moment de la seva creació, als quals va sumar una injecció de capital de 1.718 milions i posteriorment una altra de 9.084 milions de fons europeus.

És a dir, 12.052 milions, que s'eleven a 13.052,9 milions en incloure una aportació de 1.000,9 milions del FGD, que es nodreix de les aportacions de la banca, per donar liquiditat als clients del grup amb preferents i deute subordinat.

Privatització de Bankia

Jiménez Latorre i el ministre d'Economia Luis De Guindos també es van referir a Bankia. El ministre pensa que la venda de la participació de l'Estat a Bankia "ha de ser l'element fonamental" per recuperar gran part de les ajudes a la banca.

Jiménez Latorre va confirmar que existeix un cert interès per l'entitat ja que la percepció de Bankia "ha canviat notablement" després que l'acció hagi pujat amb força i rondi els 1,35 euros als quals l'Estat va subscriure l'ampliació de capital de l'entitat.