Els propietaris dels baixos han de pagar l'ascensor? Qui s'encarrega de la neteja del bloc de pisos? On trobem el fuster que necessitem perquè arregli la portada de l'entrada? Aquestes són només algunes de les preguntes a les quals dóna resposta Propigest. Darrere aquestes sigles hi ha una innovadora pàgina web que acaba de posar en marxa la Cambra de la Propietat Urbana de Girona i que fa possible que els mateixos propietaris puguin gestionar i administrar la seva comunitat de veïns d'una manera fàcil i econòmica.

Segons el gerent de l'entitat, Miquel Costa, Propigest és una "caixa d'eines" en línia que ofereix múltiples funcions com ara un complet gestor de documents que permet des de fer el pressupost de la comunitat a gestionar els morosos o convocar assemblees.

Segons la Cambra de la Propietat, la nova eina ofereix cinc grans avantatges: l'estalvi de temps i diners; la gestió de totes les tasques administratives de la comunitat d'una manera senzilla; l'opció de compartir la informació de la comunitat de forma interactiva; trobar el proveïdor de confiança sense intermediaris ni comissió i comptar amb el suport en tot moment de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona. I és que aquesta eina virtual també permet a les comunitats de veïns fer consultes presencials, per correu electrònic o telèfon. Les tarifes de Propigest es mouen entre els 15 i els 40 euros mensuals en funció de la quantitat de veïns que hi hagi al bloc que contracta aquest servei. La idea de crear aquest instrument virtual va néixer fa un any amb l'objectiu de facilitar les tasques dels ?presidents de les comunitats de veïns.