El Corte Inglés ha donat entrada en el seu accionariat al Sheikh Hamad Bin Jassim Bin Jaber Al Thani -que va ser primer ministre de Qatar- qui tindrà una participació del 10% del capital per 1.000 milions d'euros, segons va informar ahir el grup espanyol de distribució. Les accions que rebrà el nou accionista, un dels principals inversors globals del món, procedeixen de l'autocartera del Grup El Corte Inglés.

Amb aquesta inversió, que s'ha realitzat a través d'un instrument convertible en accions en un termini de tres anys, l'exprimer ministre de Qatar tindrà un lloc en el Consell d'Administració de El Corte Inglés. Segons el grup espanyol, el nou accionista entra al capital amb vocació de permanència i per donar suport al desenvolupament estratègic de la companyia, que com a primera cadena europea de grans magatzems, resulta molt atractiva per a la inversió estrangera.

Sheikh Hamad Bin Jassim Bin Habor Al Thani, que va ser també titular d'Afers Exteriors de Qatar, ha dut a terme importants operacions financeres en entitats com Deutsche Bank o KBL Luxembourg Bank. També ha participat en la privatització d'Heritage Oil.