Girona registra un 8,5% dels nous contractes indefinits de tot Catalunya

Les empreses creen més de 5.000 llocs de treball fixos des del febrer de 2014 acollint-se a ls incentius del Govern

19.08.2015 | 07:21
Girona registra un 8,5% dels nous contractes indefinits de tot Catalunya
Girona registra un 8,5% dels nous contractes indefinits de tot Catalunya

Els incentius a la contractació indefinida aprovats pel Govern espanyol des del febrer del 2014 han permès que les empreses gironines hagin contractat indefinidament 5.174 treballadors, segons el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. Girona és la segona demarcació catalana més activa en contractació indefinida, després de Barcelona, i representa el 8,5% del total de Catalunya, que té 57.781 contractes d'aquests tipus. De fet, Catalunya és la comunitat autònoma que lidera el rànquing de contractació indefinida, seguida per Madrid, amb 54.992.

Del total de contractes indefinits a Girona, 4.030 es van acollir a la tarifa plana de 100 euros, vigent entre el febrer del 2014 i el 31 de març d'aquest any. Aquest incentiu permetia a les empreses o autònoms cotitzar a la Seguretat Social només per contingències comunes 100 euros al mes durant els primers dos anys si contractaven un nou treballador de forma estable. Si l'empresa tenia menys de 10 treballadors, la durada es podia allargar un any més amb una reducció del 50% de la quota

Els 1.144 treballadors restants s'han contractat a través de la reducció de 500 euros en la cotització a la Seguretat Social. La mesura, vigent per un període de 18 mesos a partir de l'1 de març, permet l'exempció durant dos anys dels primers 500 euros de salari per als nous contractes indefinits. A més, com la tarifa plana de 100 euros, les empreses de menys de 10 treballadors es poden beneficiar durant un any més d'una excepció de 250 euros. La iniciativa obliga l'empresari a mantenir el nivell d'ocupació generat per aquesta contractació durant almenys tres anys. Si aquest requisit s'incompleix durant el primer any, l'empresari ha de retornar la totalitat de la reducció de quotes. A partir del segon any, només s'ha de reintegrar la part proporcional als mesos transcorreguts.

En el conjunt de l'Estat, la contractació indefinida a partir dels incentius del govern ha suposat la creació de 265.000 nous llocs de treball, 200.000 per la tarifa plana i 65.000 per l'exempció de 500 euros.

Creació neta d'ocupació

El Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social va informar ahir a través d'una nota de premsa que aquestes mesures i altres incentius com el suport als emprenedors o la Tarifa Jove de 300 euros estan canviant la tendència de la creació d'ocupació. Segons dades oficials, la contractació indefinida ha passat de caure a un ritme interanual del 29,5% a finals del 2011 a créixer amb una taxa anual del 14,4% des de principi d'any. A més, aquesta xifra és superior per a la contractació indefinida a temps complet, que se situa en un increment del 17%.

D'altra banda, segons dades de l'Enquesta de la Població Activa (EPA), en els últims cinc trimestres s'han recuperat 350.400 llocs de treball d'assalariat amb contracte indefinit. Això suposa gairebé un terç dels 1,12 milions de llocs de treball indefinits destruïts durant els sis anys de crisi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

«La meva finca està plena de senglars. Qui s´ha d´encarregar d´eliminar-los?»

Els advocats de Prat Sàbat responen, com cada setmana, els dubtes legals dels nostres lectors....

L´hivern de 2008, el pitjor de la sèrie

Quan s’analitza la sèrie completa, es detecta l’esclat de la crisi...

Aprovada la reforma de l´Impost de Societats amb el suport de PSOE i C´s

El ple del Congrés va donar ahir el vistiplau, amb el suport, a banda del PP, del PSOE i...

La campanya de Nadal generarà a la província més de 5.700 contractes

La campanya de Nadal generarà a la província més de 5.700 contractes

Hostaleria, comerç i logística són els sectors que crearan més ocupació, que a la demarcació serà...

Enllaços recomanats: Premis cinema