El secretari d'Estat d'Administracions Públiques del Ministeri d'Hisenda, Antonio Beteta, va afirmar ahir que els alts funcionaris estan "pitjor pagats" que els seus homòlegs del sector privat. Després de reunir-a Alacant amb la patronal COEPA i empresaris beneficiats pel Pla de Pagament a Proveïdors, Beteta va fer aquestes manifestacions arran que el magnat mexicà Carlos Slim, que es troba a la ciutat amb motiu del Cercle de Montevideo, afirmés que el salari dels funcionaris espanyols és "molt, molt reduït".

Per al secretari d'Estat d'Administracions Públiques, són "els alts llocs de l'Administració" els que estan pitjor remunerats en comparació amb les empreses privades, i va posar com a exemple un advocat de l'Estat o un inspector d'Hisenda.

No obstant això, en els llocs mitjans i baixos del funcionariat, es cobra "de manera equivalent al que és la prestació de serveis privats".

Independentment d'aquestes circumstàncies, Beteta va posar èmfasi que els funcionaris gaudeixen del "triple plus de l'empleat públic", com són els aspectes de servir al ciutadà, tenir estabilitat en l'ocupació i "seguretat de cobrar a final de mes". Aquestes qualitats fan que, malgrat que alguns llocs "estiguin pitjor pagats", "hi hagi una enorme demanda per l'ocupació pública", segons Beteta.

El secretari va afegir que espanya és "un país sexy" des del punt de vista financer perquè la inversió comporta rendiments favorables i estabilitat. "Entenc que Espanya està de moda en el món internacional. Espanya és, el que diuen en termes financers, un país sexy, on convé invertir perquè provoca bons rendiments i bona estabilitat en el futur", va sostenir Beteta.