La confiança de l'inversor espanyol ha baixat en l'últim trimestre del 2015 a causa dels dubtes sobre la fortalesa de la recuperació econòmica, fins al punt que el 53% dels inversors preveu que la crisi no acabi fins a l'any 2020, segons l'índex de confiança que elabora JP Morgan Asset Management. Aquest indicador situa la confiança dels inversors espanyols a 0,14 punts entre octubre i desembre de l'any passat, i suma així dos trimestres consecutius de descensos.

No obstant això, l'índex es troba en terreny positiu des del quart trimestre de 2014, gairebé dos anys i mig després d'haver-se situat en negatiu durant tota la crisi.

La incertesa dels inversors espanyols queda palesa sobretot en el refredament de les expectatives al voltant de la millora de l'economia i la seva fortalesa, així com en la volatilitat dels mercats.En aquest sentit, el 53% dels enquestats encara considera que el punt i final de la crisi es produirà d'aquí a quatre anys, i el 27% estima que el PIB baixarà en els pròxims sis mesos, un percentatge que és cinc punts superior al que es va registrar en el transcurs del tercer trimestre.