L'obertura de l'economia xinesa és un element clau en la seva transició cap a un creixement menor però més sostenible, alhora que s'implementen reformes estructurals. Així ho va considerar ahir la directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, durant el Fòrum de Desenvolupament de la Xina, que va reunir importants empresaris i líders locals a Pequín.

Des d'allà, Lagarde va destacar que el país asiàtic ha de trobar "un delicat equilibri" entre aconseguir un creixement més sostenible i avançar en les "necessàries reformes". Tres polítiques "imperatives" poden ajudar a dirigir aquesta balança, segons va concretar Lagarde: l'obertura, la reducció de la bretxa entre pobres i rics (i entre zones urbanes i rurals), i la inversió en Recerca i Desenvolupament (R+D).

Aquestes tres claus, va destacar la directora gerent, estan recollides en el nou Pla Quinquennal aprovat per les autoritats xineses ara fa un parell de setmanes i han de ?servir per "ajudar la Xina a aconseguir un creixement de més qualitat, més inclusiu i més sostenible" si, finalment, són implementades.