Álvarez: "Quan un sindicat perd una subvenció, el treballador perd un dret"

15.05.2016 | 00:00
Álvarez, a l´esquerra, en una foto d´arxiu amb Toxo.
Álvarez, a l´esquerra, en una foto d´arxiu amb Toxo.

El secretari general d'UGT, Josep Maria Álvarez, va assegurar aspirar a que quan finalitzi el seu mandat el 2020 cada treballador entengui que "cada vegada que se li treu una subvenció a un sindicat, se li està traient un dret a ell". En la seva primera visita a Múrcia per clausurar el catorzè congrés autonòmic del sindicat, va explicar que quan un sindicat perd una aportació d'una administració pública té menys capacitat per donar resposta tècnica o jurídica a un problema laboral, perquè "en realitat treballa per a tots i només està finançat pels que estan afiliats".
En relació amb aquest assumpte, va comentar també que portarà "fins al final" el seu compromís per la transparència perquè a cada euro públic que entri al sindicat se li pugui seguir el rastre "en temps real" a través del web de UGT perquè la gent sàpiga "en què es gasten els diners dels convenis amb les administracions".
Després d'indicar que pretén un sindicat amb menys burocràcia, més àgil i proper als treballadors i amb més capacitat per donar resposta als seus problemes, va reiterar la seva exigència que es tracti amb urgència la solució als problemes d'atur del col·lectiu de la gent gran de 55 anys i dels joves.
Per als primers, va proposar l'establiment d'un "pont per a la jubilació", ja que, després de cotitzar 35 anys la Seguretat Social, "per culpa d'una crisi en la qual no han participat, es veuen en la desocupació i veuran minvada la seva pensió de manera dramàtica si no es fa res per posar-hi remei".
"Arreglar-ho costa menys del que es va gastar en rescatar la plataforma Castor a Castelló i a ningú li va semblar malament", va dir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Més de la meitat de les pensions de Girona són inferiors al salari mínim

Més de la meitat de les pensions de Girona són inferiors al salari mínim

La pensió mitjana d'un gironí el 2015 va ser de 13.121 euros anuals tot i que un 53% de les...

Girona és la setena província amb més poder adquisitiu de l´Estat

La renda per càpita dels gironins és de 15.442 euros per persona, segons un estudi de la...

El Govern reduirà l´IVA dels diaris i llibres digitals del 21% al 4%

El Govern reduirà l´IVA dels diaris i llibres digitals del 21% al 4%

L'Estat acull la mesura proposada per Europa d'aplicar als llibres en format digital o als diaris...

Enllaços recomanats: Premis cinema