Álvarez: "Quan un sindicat perd una subvenció, el treballador perd un dret"

15.05.2016 | 00:00
Álvarez, a l´esquerra, en una foto d´arxiu amb Toxo.

El secretari general d'UGT, Josep Maria Álvarez, va assegurar aspirar a que quan finalitzi el seu mandat el 2020 cada treballador entengui que "cada vegada que se li treu una subvenció a un sindicat, se li està traient un dret a ell". En la seva primera visita a Múrcia per clausurar el catorzè congrés autonòmic del sindicat, va explicar que quan un sindicat perd una aportació d'una administració pública té menys capacitat per donar resposta tècnica o jurídica a un problema laboral, perquè "en realitat treballa per a tots i només està finançat pels que estan afiliats".
En relació amb aquest assumpte, va comentar també que portarà "fins al final" el seu compromís per la transparència perquè a cada euro públic que entri al sindicat se li pugui seguir el rastre "en temps real" a través del web de UGT perquè la gent sàpiga "en què es gasten els diners dels convenis amb les administracions".
Després d'indicar que pretén un sindicat amb menys burocràcia, més àgil i proper als treballadors i amb més capacitat per donar resposta als seus problemes, va reiterar la seva exigència que es tracti amb urgència la solució als problemes d'atur del col·lectiu de la gent gran de 55 anys i dels joves.
Per als primers, va proposar l'establiment d'un "pont per a la jubilació", ja que, després de cotitzar 35 anys la Seguretat Social, "per culpa d'una crisi en la qual no han participat, es veuen en la desocupació i veuran minvada la seva pensió de manera dramàtica si no es fa res per posar-hi remei".
"Arreglar-ho costa menys del que es va gastar en rescatar la plataforma Castor a Castelló i a ningú li va semblar malament", va dir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Un grup de nens, entrant a una escola de Lloret de Mar.
Un estudi estableix que les famílies gastaran 1.212 € per fill en el proper curs

Un estudi estableix que les famílies gastaran 1.212 € per fill en el proper curs

Els alumnes matriculats en l'educació pública pagaran una mitjana de 841 euros, mentre que els que...

L´atur, el repte pendent de la UE

Els Vint-i-set arriben al desè aniversari de l'inici de la crisi financera i econòmica més...

Més de 400.000 catalans han demanat crèdit per poder pagar les seves vacances

Catalunya és la segona autonomia amb major nombre d'endeutats per aquest motiu. Un 58% dels...

Brussel·les renya les autonomies per les restriccions a la implantació del comerç

La Comissió Europea reclama a les comunitats mesures liberalitzadores i alerta contra la...

Enllaços recomanats: Premis cinema