Llogar un habitatge per passar les vacances a Llançà, Blanes o Platja d'Aro costa entre 750 i 1.100 euros a la setmana. És una de les mitjanes més altes del conjunt de l'Estat espanyol on el preu es de 664 euros setmanals, un 11% més del que es va pagar l'any passat, segons un estudi de lloguer vacacional realitzat per la societat de taxació independent TecniTasa.

Els preus varien a la demarcació, de mitjana entre els 750 de Blanes, per un apartament a primera línia de platja i els 1.100 euros que es poden arribar a pagar a Platja d'Aro pel mateix tipus d'habitatge vacacional.

Entre aquests preus màxims també podem trobar els 900 que es paguen a Llançà, Palamós i el Port de la Selva o els 1.00 que pot arribar a costar el lloguer d'un apartament per una setmana a Pals.

El president de la companyia, José María Basañez, ha assenyalat que el mercat del lloguer de l'habitatge "no es comporta de manera homogènia" en totes les comunitats autònomes d'Espanya "perquè els preus depenen de diversos factors". Tanmateix ha destacat que hi ha una "recuperació general" al territori nacional que ha afectat tant al nombre d'operacions de compravenda com a l'augment dels preus en els lloguers a les platges espanyoles.

La forquilla de preus a Girona, d'entre 750 i 1.100 euros setmanals, està situada a la franja mitja-alta d'Espanya, segons l'informe de TecniTasa.

A Andalusia els preus oscil·len entre els 400 i els 1.500 euros, amb els més barats a Almeria i els més cars a Cadis. A les illes Balears els preus per una setmana de vacances a la temporada alta oscil·len entre els 690 euros a Menorca i els 2.065 euros a Eivissa. I a Canàries, els lloguers més cars i més barats es troben a Las Palmas, amb un forquilla que va de 290 a 550 euros.

Al conjunt català Catalunya, els preus oscil·len entre 550 y1.200 euros; a la Comunitat Valenciana entre 300 i 700 euros, i a Múrcia entre 500 i 575 euros,

Pel que fa al nord d'Espanya, llogar un habitatge una setmana a Cantàbria durant aquestes vacances costa entre 500 i 595 euros i a Galícia entre 200 i 1.400 euros, amb els preus més baixos a la costa de Lugo (en concret a Burela) i els més cars a la de Pontevedra (en Sansenxo). Finalment al País Basc els habitatges més barats es troben a Biscaia, concretament a Górliz (360 euros) i les més cares a Guipúscoa, a Sant Sebastià (1.350 euros).