L'accionista de Girona Marc Bonnin -pneumòleg de la Clínica Bofill i professor associat de la Facultat de Medicina de la UdG- s'ha incorporat al Comité Consultiu d'accionistes de CaixaBank com a representant del territori, en el marc de la renovació d'un terç dels seus membres que s'ha produït recentment, va informar ahir el banc. Aquest òrgan consultiu, una «iniciativa pionera entre les empreses de l'Ibex-35», està format per 17 accionistes minoristes que es reuneixen dos cops a l'any. El seu objectiu és contribuir a la millora continuada de la comunicació i transparència entre CaixaBank i els seus accionistes.

El Comité es va reunir ahir a Barcelona per primera vegada amb el president de CaixaBank, Jordi Gual, que va dir que l'òrgan «ens permet conèixer de primera mà l'opinió dels nostres accionistes sobre les iniciatives que CaixaBank està duent a terme».

Aquesta trobada forma part dels diversos canals de comunicació que CaixaBank estableix amb els prop de 700.000 accionistes minoristes. Per a Gual, les reunions del Comité representen «una gran responsabilitat, ja que per a la majoria d'aquests accionistes minoritaris CaixaBank és una inversió a llarg termini, de qual n'esperen una bona rendibilitat i un fluxe de dividends elevats i estables. Per tot això, la comunicació bidireccional és imprescindible per a nosaltres». Cada any es renova un terç dels membre del Comitè Consultiu. Els nous són seleccionats a partir de les candidatures rebudes i la tria intenta reflexar la base accionarial en funció de la Comunitat Autònoma, edat, sexe i número d'accions. Cada integrant del Comité ha de ser accionista de CaixaBank i tenir un mínim de 1.000 accions.