Preicar paga una part del deute als treballadors i la vaga queda desconvocada

11.11.2016 | 07:19

Els treballadors de Preicar, fabricant de portes tècniques i sistemes de tancament amb seu a Sant Gregori, han desconvocat la vaga prevista per a demà, divendres, i per a dilluns vinent perquè han cobrat la resta de la nòmina d'agost que els l'empresa els devia (fins ara només havien cobrat 500 euros corresponents a aquella mensualitat).

Això no obstant, els setze treballadors vigilaran que la direcció compleixi el compromís de pagaments i, per tant, que la setmana que ve aboni la següent nòmina pendent, la del mes de setembre. A partir d'aleshores, s'asseuran a negociar i fixaran un calendari per liquidar la resta de pagaments pendents. Els treballadors no descarten tornar a les aturades si no arriben a un acord per cobrar els mesos endarrerits.

Fa uns dies, el sindicat UGT va presentar dues denúncies a la Inspecció de Treball: una pels impagaments i l'altra per mancances en prevenció de riscos laborals i que el sindicat vincula amb el fet que un dels treballadors va perdre un dit l'any passat. Com a mesura de protesta, els treballadors van fer una primera jornada de vaga dilluns passat i la previsió inicial consistia a convocar aturades fins a finals d'any, ho repetiran cada dilluns i divendres. Que l'empresa hagi pagat una part del deute ha motivat la suspensió de les aturades.

El centre termolúdic Caldea (Andorra); la clínica Teknon, l'hotel Princesa Sofia, l'edifici de Mutua Madrilenya, el Gran Teatre Liceu, el Teatre Nacional de Catalunya i l'hotel Arts, tots ells a Barcelona; el Palacio Euskalduna i l'aeroport de Sondita de Bilbao; el Palau de Congressos de Sant Sebastià, les Torres Kio de Madrid, figuren en la cartera de clients de Preicar, segons el web corporatiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema