Els principals sindicats catalans (UGT i CC.OO) van sortir ahir al matí al carrer en protesta contra la precarietat laboral i el bloqueig de la negociació col·lectiva, una jornada emmarcada en les mobilitzacions que s'estan portant a terme a tot Espanya i que van secundar prop d'un miler de persones. A Girona es van fer concentracions davant les seus de les organitzacions empresarials i es van repartir octavetes.

Per a la protesta es van organitzar diverses columnes reivindicatives de diferents sectors i empreses, que van sortir de diferents punts de la capital catalana per confluir ahir a la seu de la patronal catalana Foment del Treball, on els líders sindicals van pronunciar els seus parlaments.

Aquestes mobilitzacions són la continuació de les convocades al febrer a tot Espanya i amb elles els sindicats es proposen recuperar els drets perduts amb motiu de la crisi i aconseguir que la recuperació econòmica arribi també a les famílies i els treballadors.

Concretament, les organitzacions reclamen al Govern central que inclogui en els pressupostos per a aquest any el finançament necessari per posar en marxa un pla d'ocupació de qualitat, amb garanties, i que es pactin una noves condicions de treball, allunyades de la reforma laboral del 2012.

Reclamen que l'acord estatal de negociació col·lectiva permeti als treballadors recuperar el poder adquisitiu perdut durant la crisi, amb pujades salarials d'entre un 1,8 i un 3 per cent, a més de reforçar el sistema de pensions i dependència.