La cooperativa de consum i producció d'energia verda Som Energia, amb seu a Girona, ha arribat als 50.000 contractes, segons informen els seus responsables, que citen com a principal client les famílies.

Les altes s'han disparat en els últims tres mesos amb 5.000 noves contractacions, les mateixes que es van aconseguir en els dos primers anys d'activitat.

Som Energia apunta com a factor clau d'aquest augment la pujada del preu de l'electricitat al començament de l'any, encara que també la conscienciació de la societat a favor de les renovables i l'autoconsum.

Durant l'últim any, més de 2.500 famílies i organitzacions, amb una inversió superior als 2,4 milions d'euros, han posat en marxa iniciatives d'autoconsum col·lectiu a través del projecte Generation kWh (www.generationkwh.org), que els permet obtenir electricitat 100% renovable a preu de cost, inferior a qualsevol altre tipus de producció amb combustibles fòssils i nuclears.

Som Energia està demostrant que aquest tipus de projectes són viables i es poden fer sense primes ni subvencions.

La cooperativa va arrencar el 2010, dona servei a aquestes 50.000 llars i empreses de tota la península, les Balears i les Canàries. Compta amb més de 34.000 socis i sòcies repartits per tot l'Estat organitzats en prop de 60 Grups Locals, i 37 persones contractades a l'Equip Tècnic i espera assolir aquest any una facturació de 32 milions d'euros.