El bisbe de Solsona, Xavier Novell, anima totes les parròquies de Catalunya a tocar les campanes el proper diumenge a les 9 del matí per anunciar que «ha arribat el dia de la llibertat». Novell afegeix que és «el dia que tenim a les nostres mans la decisió sobre el futur del nostre poble». Així ho manifesta a la glossa del dia 27, que ahir es va publicar a la pàgina web del Bisbat de Solsona.

Novell també va animar a exercir el dret a vot i a que els indecisos escoltin els seus fills i néts majors d'edat. «El que decidim és el futur de Catalunya i el futur és d'ells», va afegir el bisbe. També va demanar als que estan decidits a votar que animin els altres per «contribuir a una alta participació».

A la glossa, Novell també explica que hi ha una candidatura que «vol aglutinar el sí que faciliti un reconeixement internacional al procés de la independència» i que hi ha una altra candidatura també a favor del sí.

Per altra banda, remarca que «qualsevol de la resta de les candidatures significa no a la independència». El bisbe de Solsona també diu als seus lectors que els que estiguin decidits «ajudin els altres a votar».