L'enquesta que el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) va difondre unes hores abans que comencés aquesta campanya electoral preveu que el 26-J el repartiment de diputats de la circumscripció de Girona serà exactament el mateix que el 20-D. Per tant, Convergència i ERC tornarien a tenir dos diputats al Congrés en cada cas, mentre que En Comú Podem i el PSC un cadascun. Ara bé, què hauria de passar el proper 26 de juny perquè el repartiment dels sis diputats gironins que estan en joc canviés?

A les eleccions del 20-D, la formació que es va endur el sisè escó de la circumscripció de Girona -aplicant el sistema D'Hondt- va ser ERC. El partit que es va quedar més a prop de prendre als republicans l'últim diputat gironí en joc va ser Ciutadans, que va obtenir menys de 33.000 vots el 20-D i que necessitava més de 6.000 vots addicionals per aconseguir-lo. D'aquesta manera, el repartiment dels diputats gironins del 20-D no va dependre de centenars de paperetes ni de vots per correu.

Tot i això, la situació no és sempre així de clara. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ho va recordar en el tret de sortida de la campanya del 26-J de CDC des de Girona. "Sabem què passa quan falten un grapat de vots", va dir Puigdemont fent al·lusió al dotzè diputat gironí de Junts pel Sí que la candidatura no va aconseguir, ja que necessitava més de 4.000 vots addicionals (dels més de 216.000 que va tenir). Un diputat que hauria permès a Junts pel Sí tenir una majoria simple al Parlament.

De cara al 26-J, Convergència -que va guanyar les eleccions del 20-D a Girona- és difícil que pugui obtenir tres diputats gironins (com va fer a les eleccions generals del 2011). Si els resultats del 26-J de la resta de partits a Girona fossin similars als del 20-D, CDC necessitaria més de 30.000 vots addicionals (dels més de 83.000 que va tenir el 20-D) per aconseguir tres diputats. També és difícil que es pugui quedar amb un únic escó perquè hauria de perdre uns 18.000 vots.

De la mateixa manera, és complicat que ERC -que el 20-D va ser la segona força a Girona, amb uns 5.000 vots menys que Convergència- pugui obtenir tres diputats gironins (que seria el seu rècord històric). Amb uns resultats similars de la resta, la formació necessitaria més de 45.000 vots addicionals (dels més de 78.000 que va tenir el 20-D). També és difícil que es pugui quedar amb un únic escó, ja que hauria de perdre uns 13.000 vots.

Fent el mateix pronòstic, si els resultats del 26-J de la resta de partits a Girona fossin similars als del 20-D, En Comú Podem necessitaria uns 24.000 vots addicionals (dels més de 54.000 que va tenir el 20-D) per aconseguir dos diputats gironins. Un altre repte difícil, igual com que es pugui quedar sense l'escó perquè hauria de perdre uns 22.000 vots. Així mateix, amb uns resultats similars de la resta, és difícil que el PSC es pugui quedar sense diputat a Girona, ja que hauria de perdre uns 10.000 vots (dels més de 42.000 que va tenir el 20-D).

Finalment, aplicant el mateix pronòstic, Ciutadans necessitaria els més de 6.000 vots addicionals per obtenir representació al Congrés, mentre que el PP necessitaria uns 11.000 vots més (dels 28.000 que va tenir el 20-D) per aconseguir un escó. Ara bé, els vasos comunicants entre partits i l'abstenció poden fer canviar el repartiment dels diputats gironins a les eleccions del 26-J.

Pel que fa al Senat, els quatre candidats gironins més votats són els escollits (amb el sistema de llistes obertes). A les eleccions del 20-D, el quart senador en joc va estar frec a frec entre Convergència i Esquerra per una diferència d'uns 600 vots. Tot i això, al final ERC es va endur el senador. D'aquesta manera, CDC va obtenir dos senadors, igual que la formació republicana.