"El president i el president electe van mantenir una trobada llarga, descrita pel mandatari com a bona, constructiva, relaxada i amistosa", ha apuntat Perino en un comunicat. "El mandatari ha gaudit de la visita del president electe i s'ha compromès una vegada més a facilitar el procés de transició a la pròxima administració", ha afegit la portaveu de la Casa Blanca.

Després d'una recepció a les portes de la residència, on els quatre s'han fet un petó i s'han abraçat amistosament, Bush i Obama han discutit qüestions de política nacional i internacional, i tot i que Perino no ha ofert detalls específics sobre la conversa, tenien previst donar prioritat al tema de seguretat nacional i la guerra a l'Iraq.

La trobada, de caràcter privat, ha tingut lloc al Despatx Oval, tot i que al final, Bush ha fet un recorregut amb el president electe per l'interior de la Casa Blanca, inclosa l'habitació de Lincoln, i pel Jardí Rosa a l'exterior de la mansió. En concret, Bush ha ensenyat a Obama part dels racons més interessants de la residència, com ara la sala privada de treball del president, o el gimnàs.

A més, la reunió, considerada com una formalitat històrica ja que és la primera visita del president electe i la seva dona, Michelle Obama, a la que es convertirà en la seva llar, ha suposat una oportunitat perquè els dos líders xerressin sobre qüestions importants en la seva primera reunió.