La diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo va registrar 5.195 preguntes per al ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, en la seva primera iniciativa parlamentària per escrit en el que va de legislatura segons avançava ahir els diaris 20 minutos i El País.

L'allau de preguntes d'Álvarez de Toledo, excolumnista d'El Mundo, apuntaria a crítiques internes per la seva falta d'activitat en la present legislatura. Després de deixar la seva tasca com a periodista, la diputada del PP va passar a ser la cap de gabinet de l'exsecretari general del partit Ángel Acebes -crític a la gestió deMariano Rajoy- i, després de les eleccions generals, diputada electa per la circumscripció madrilenya. Per aquest motiu, totes les preguntes registrades aquest 6 de novembre van dirigides a la tasca de les Forces i Cossos de Seguretat a la Comunitat de Madrid.

Probablement es tracti d'un fet sense precedents a la Cambra Baixa, ja que Álvarez de Toledo ha aconseguit en un sol dia igualar la fecunditat d'alguns diputats o ?exparlamentaris durant tota una legislatura.

Per exemple, el secretari tercer de la Mesa del Congrés, Ignacio Gil Lázaro, va presentar al cap dels quatre anys de la passada legislatura entorn de 7.000 qüestions, mentre que l'exdiputada Alicia Castro, també del PP, va presentar en aquest mateix període unes 8.000 preguntes.

Des de l'obertura del període legislatiu, aquesta ha estat l'única actuació d'Alvarez de Toledo, qui, segons constata la pàgina web del Congrés, no ha desenvolupat cap altre treball parlamentari.

El vicesecretari de Comunicació del PP, Esteban González Pons, va qüestionar que Álvarez de Toledo hagi registrat al Congrés més de 5.000 preguntes al Govern en un sol dia.

Pons, en declaracions a Onda Cero va afirmar sobre això: "Si Cayetana Álvarez de Toledo se sent poc valorada i ho paga amb 5.000 preguntes caldrà seguir valorant-la poc".

Tot seguit, va reconèixer que "plantejar tantes preguntes al Govern posa el Govern en un compromís, i aquest és el treball que hem de fer els diputats". "Cayetana és molt bona diputada i té molt futur per endavant".