La ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, va anunciar ahir que els nens fins als 14 anys seran vacunats contra la nova grip, ja que els menors fins a aquesta edat formen part del grup de risc davant el nou virus. Jiménez, que va comparèixer a petició pròpia al Congrés, va explicar que, a diferència del que passa amb la grip estacional, a les persones grans no els ataca més aquest virus, però sí els nens, els adolescents i els adults joves.

Els treballadors dels serveis essencials bàsics són un altre nou sector que rebrà la vacuna perquè les Forces de Seguretat de l'Estat, bombers i conductors de transports públics, entre d'altres, no es vegin afectats per la pandèmia i això repercuteixi en el funcionament del país. Fins ara s'havien avançat, com a persones susceptibles d'immunitzar-se, els professionals sanitaris, els nens, les embarassades i els malalts crònics severs, als quals la ministra ha ratificat a la Cambra Baixa com a grups a vacunar.

Per altra banda, Espanya ha registrat la sisena víctima mortal per la malaltia. Es tracta d'un home de 53 anys, amb una patologia prèvia i hospitalitzat a Alzira (València). El pacient patia una patologia greu prèvia i estava ingressat en estat molt greu a la Unitat de Cures Intensives de l'hospital de La Ribera, on dimecres passat es va confirmar que patia nova grip.

Aquesta és la segona mort per grip que es produeix a la Comunitat Valenciana, després que el passat 20 de juliol morís un altre home de nacionalitat algeriana a Alacant. La primera víctima a Espanya va ser la jove marroquina Dalilah, que va morir el passat 30 de juny després de ser sotmesa a una cesària.