El PP guanyaria les eleccions generals per majoria absoluta amb un 44% dels vots de celebrar-se ara, encara que el PSOE es beneficiaria de la candidatura d'Alfredo Pérez Rubalcaba i aconseguiria el 35,3 % dels sufragis, reduint a 9 punts l'avantatge entre els dos partits, segons un sondeig que publica El Periódico.

Segons aquest sondeig, efectuat per GESOP entre mil persones els dies 30 de maig i 1 de juny, l'estimació de vot dels socialistes puja per primera vegada des de febrer de 2009, al comparar amb anteriors enquestes d'aquesta empresa demoscòpica, i escurça la distància amb el PP en gairebé 5 punts, doncs en l'últim "baròmetre de desembre" els populars superaven en 13,5 punts al PSOE en intenció de vot.

Amb tot, el PP obtindria encara una majoria absoluta al Congrés d'entre 176 i 180 escons, el PSOE se situaria entre els 133 i els 137 diputats, CiU seria la tercera força amb 12 o 13 parlamentaris, IU-ICV aconseguiria entre 7 i 9 diputats, el PNB obtindria entre 5 i 6, i UPD aconseguiria entre 4 i 5, si es confirmés els pronòstics del sondeig.

Malgrat aquests resultats en vot estimat, l'actual vicepresident primer del Govern i candidat a les primàries del PSOE se situa en primer lloc entre els polítics preferits entre els enquestats com a president del Govern, amb un 40,8% del total, mentre el líder del PP, Mariano Rajoy, es queda amb el 35,4% de les preferències.

Sobre la valoració dels líders polítics, el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida figura al capdavant amb un 5 de puntuació, Pérez Rubalcaba aconsegueix un 4,9, la líder de UPD Rosa Díez obté un 4,8, el coordinador federal d'IU Cayo Lara segueix amb un 4,4 i Mariano Rajoy se situa a continuació amb un 4,3, mentre Rodríguez Zapatero figura en últim lloc amb un 3,6 de puntuació.

A la pregunta de si José Luis Rodríguez Zapatero hauria d'avançar les eleccions generals després de la derrota del PSOE en els últims comicis del 22-M, un 51,7% dels enquestats es mostra a favor d'anticipar-les i un 42% en contra.

A més, fins a un 60,8% dels enquestats considera que aquesta derrota electoral "desautoritza" a Rodríguez Zapatero per seguir al capdavant del Govern, mentre el 34,4% entén que no.