Almenys 22 persones van ser detingudes i altres 24 van resultar ferides en els enfrontaments entre la policia i grups de manifestants violents als voltants del Parlament grec. La immensa majoria dels ferits, tots lleus, són policies antiavalots, mentre que tres manifestants van patir també contusions.

Els núvols de fum per la crema de contenidors i els gasos lacrimògens de la policia van fer que unes 250 persones haguessin d'acudir a urgències en presentar problemes respiratoris, encara que cap cas va revestir gravetat.

La violència es va iniciar a la part inferior de la plaça Sintagma després del final de les manifestacions multitudinàries convocades pels sindicats majoritaris, en la primera jornada de la vaga general de 48 hores que va paralitzar el país per rebutjar les dures mesures d'ajust, amb pujades d'impostos i retallades socials.

La premsa grega calculava que unes 20.000 persones van participar en les protestes, xifra substancialment inferior a la d'aproximadament 50.000 manifestants en les marxes de l'anterior vaga general. En dispersar-se la manifestació, diversos grups de protestants violents amb la cara coberta amb passamuntanyes i mocadors van convertir el centre d'Atenes en un autèntic camp de batalla.

Per altra banda, la Comissió de Finances del Parlament va aprovar la llei marc que acompanya l'impopular paquet de mesures d'austeritat i privatitzacions per valor de 78.000 milions d'euros, la votació del qual es preveu per a avui.

Finalment, la Unió Europea va tornar a instar el Parlament grec a aprovar el paquet de mesures que és condició perquè Brussel·les i el Fons Monetari Internacional continuïn donant suport econòmicament al país, ja que no existeix alternativa.