L'exdirector del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, ha visitat aquest dilluns la seu de l'organisme per primera vegada després del procés judicial per un cas de suposat assalt sexual a una empleada d'un hotel de Nova York. Strauss-Khan ha estat rebut pels empleats amb un càlid aplaudiment i ha aprofitat la visita per reunir-se breument amb l'actual directora i la seva successora al càrrec, Christine Lagarde. L'exdirector de l'FMI ha adreçat unes paraules als empleats de l'FMI, en un discurs al qual no han tingut accés els mitjans de comunicació. Strauss-Kahn ha arribat a la seu de l'organisme conduint el seu propi vehicle i acompanyat per la seva dona, Anne Sinclair.

"Ha rebut una càlida benvinguda", ha resumit el representant brasiler, Paulo Nogueira Batista. "Demostra el fet que és molt apreciat en el si de la institució i ha estat aplaudit durant molt estona", ha afegit.

Un altre testimoni que ha demanat no ser identificat ha explicat que els empleats de l'FMI l'han ovacionat espontàniament abans que Strauss-Kahn comencés el seu discurs, en el qual no ha parlat al cas judicial en el que s'ha vist immers, però sí ha fet notar que la justícia nord-americana ha estat justa.

Des de l'FMI, s'ha assegurat que la visita de Strauss-Kahn ha estat privada i que l'havia demanat prèviament. L'exdirector va dimitir el passat 18 de maig després de ser denunciat per l'empleada d'un hotel de Nova York per haver-la assaltat sexualment. La setmana passada se li van retirar els càrrecs després de concloure que el testimoni de la denunciant havia perdut credibilitat.