La Policia Nacional ha detingut a La Línea de la Concepción (Cadis) i a Ciudad Real a tres presumptes terroristes vinculats amb Al-Qaida, un ciutadà turc i dos russos, un d'ells d'origen txetxè, que emmagatzemaven explosius i que podrien estar planejant atemptats.

Així ho han confirmat a Efe fonts de la lluita antiterrorista que han explicat que el grup havia llogat un pis en un barri de la Línia de la Concepció on els agents han localitzat el material explosiu.

La investigació, que continua oberta, està dirigida pel titular del jutjat central d'instrucció número cinc, Pablo Ruz.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, compareixerà en roda de premsa a les 13:00 hores a la seu del seu departament per oferir més detalls de l'operació.

Aquesta última operació desenvolupada a Cadis no és la primera contra el terrorisme d'arrel jihadista que es desenvolupa a Espanya en els últims mesos.

El passat mes de juny, la Policia Nacional va detenir a Melilla a dos ciutadans espanyols, de 25 i 30 anys, integrants d'una cèl · lula islamista acusats de torturar i assassinar a dos companys que s'havien desvinculat de l'ortodòxia religiosa imposada en el grup i que eren "capaços de cometre atemptats d'especial brutalitat".

Segons va explicar llavors Jorge Fernández Díaz, els dos detinguts, d'origen magribí, pertanyen a "la mateixa ortodòxia radical" dels islamistes que es van immolar a Leganés (Madrid), dies després dels atemptats de l'11 de març de 2004.

El grup, liderat per Rachid Abdellah Mohamed i Nabil Mohamed Chaib, arrestats al barri melillenc de la Canal Reial, es dedicava a reclutar i adoctrinar joves als que després enviava a camps d'entrenament o zones en conflicte bèl · lic com Afganistan.

També, el mes de març, la Guàrdia Civil va detenir a València un home de nacionalitat saudita, però nascut a Jordània, conegut com el "bibliotecari" d'Al-Qaida i peça clau de la campanya de propaganda i de captació de terroristes d'aquesta organització a Internet.

L'arrestat estava dedicat a temps complet a difondre la jihad a Internet, treballava a casa entre 8 i 16 hores diàries en la captació i adoctrinament d'islamistes radicals i fins i tot per facilitar el transport de terroristes a l'Afganistan i altres zones en què actua la esmentada organització