El Jutjat d'Écija (Sevilla) va deixar en llibertat dos dels set jornalers detinguts per l'assalt a un hipermercat, que s'uneixen als dos alliberats dijous, i la Policia va citar a declarar el diputat d'IU Juan Manuel Sánchez Gordillo, que va anunciar noves ocupacions de bancs i finques.

La Policia Nacional va lliurar en el registre de l'Ajuntament de Marinaleda (Sevilla) una citació per al seu alcalde i diputat autonòmic per IU perquè es presenti a declarar davant un Jutjat d'Écija per la seva implicació en els assalts a dos supermercats andalusos. Després de conèixer la citació, Gordillo va vincular la seva presència al jutjat a una decisió col·lectiva amb el SAT.

El diputat va participar en la concentració davant els jutjats d'Écija per reclamar la posada en llibertat dels detinguts pels incidents de Mercadona, on va manifestar: "Puc negar-me o no, no tinc inconvenient a ingressar a la presó".

Les irades declaracions del líder jornaler es van produir després de la posada en llibertat d'altres detinguts per l'assalt a l'hipermercat, José Caballero i Néstor Salvador, als quals se'ls ha imputat presumptes delictes de robatori amb violència i intimidació.

Prèviament, a primera hora del matí, es va produir el desallotjament dels gairebé cinquanta jornalers que ocupaven la finca militar Las Turquillas, a Osuna (Sevilla), que va concloure pacíficament. Els jornalers que ocupaven Las Turquillas no van oposar cap resistència, amb la qual cosa van recollir els béns que havien anat acumulant durant els 18 dies d'ocupació, entre ells diverses tendes de campanya.

Durant el desallotjament, agents de la Policia Nacional que van participar en l'operatiu van detenir Néstor Salvador G., de 29 anys, per la seva presumpta participació en la sostracció d'aliments del supermercat a Écija.