La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, va confirmar la introducció del copagament en el transport sanitari no urgent en funció de la renda dels pacients, segons l'"esborrany tècnic" que estudiarà el Consell Interterritorial el proper dia 20. La ministra va destacar que, segons la proposta, el transport sanitari urgent no tindrà "cap aportació de cap pacient" i que en el transport no urgent les "persones que no tenen recursos o els pensionistes amb rendes molt baixes tampoc han de fer cap aportació".

En tot cas, Mato va explicar que l'esborrany l'han elaborat els tècnics del Ministeri juntament amb els de les comunitats autònomes, tot insistint que "de moment" és un "esborrany tècnic". Al mateix temps, va recordar que el text serà debatut en el proper Consell Interterritorial de Salut (CISNS) del dijous 20 de desembre.

"Ara nosaltres valorarem les xifres que han plantejat i adoptarem la decisió", va postil·lar, al mateix temps que va voler deixar clar que "allò més important" és que en el cas del transport sanitari urgent "ningú haurà de fer cap aportació" econòmica.

Per part seva, la secretària de Política Social del PSOE, Trinidad Jiménez, va denunciar que la decisió del Ministeri de Sanitat suposa "una agressió més del PP als malalts i a la sanitat pública". Segons el parer de Jiménez, el transport sanitari pot no ser urgent, "però en molts casos és vital, sobretot, per als malalts crònics, com els pacients en diàlisi o els pacients en radioteràpia i quimioteràpia".

Paral·lelament, el sindicat UGT exigirà al Govern la retirada de l'esborrany que té preparat l'Executiu ja que "suposa noves càrregues econòmiques per als ciutadans", que "ja paguen la sanitat pública" amb els impostos, amb el que "repagarien" per aquestes prestacions. Per al sindicat, aquestes mesures són "una llosa més de la contínua regressió a la qual aquest Govern sotmet els ciutadans".