Legisladors de diversos estats dels EUA estudien la possibilitat que els professors i altres treballadors dels col·legis puguin portar armes per protegir als alumnes d'eventuals atacs, com el que va passar a l'escola de Newtown (Connecticut). Els últims a sumar-se han estat Virginia i Carolina del Nord, segons recollien ahir mitjans locals dels dos estats.

Diversos legisladors d'aquests dos estats consideren necessari que professors i personal administratiu seleccionat puguin portar armes de foc o que es disposi un lloc de l'escola per guardar-les i poder recórrer a elles si apareix algun agressor.

A Virginia la proposta part del legislador estatal Robert Marshall, republicà, i és recolzada pel governador Bob McDonnell, del mateix partit.

Els col·legis "són blancs fàcils" i és "increïblement irresponsable" deixar-los "indefensos", segons el legislador estatal Marcos McCullough, republicà d'Oklahoma.

Aquest legislador impulsa un projecte de llei perquè els administratius i professors que tinguin permís per portar armes ocultes les puguin portar durant la jornada escolar.

A Oregon i Dakota del Sud parlamentaris estatals del Partit Republicà estan recolzant aquesta mateixa idea.

Mentrestant, a Tennessee, el senador estatal Frank Niceley, també del mateix partit conservador, defensa que en cada escola almenys un empleat vagi armat en tot moment.

Legisladors de Minnesota i Florida també han indicat que van a estudiar mesures per armar als professors, una idea que recolza l'exsecretari d'Educació Bill Bennett.

A l'estat de Texas estan prohibides les armes en les escoles, llevat que el col·legi doni a la persona que ho sol·liciti una autorització escrita per portar-ne una. Arizona i altres sis estats tenen lleis similars, amb excepcions per a les persones que tenen llicències per portar armes que no estiguin a la vista.