L'Ajuntament de Palma de Mallorca va decidir retirar el nom de la rambla dels Ducs de Palma, un dels seus principals passejos, que tornarà a anomenar-se La Rambla, com antigament, per "respecte a l'opinió ciutadana" després de constatar la "indignació" dels palmesans en relació amb el cas Nóos. "Amb els esdeveniments dels últims dies hem pogut constatar la indignació dels ciutadans de Palma perquè s'ha manifestat públicament una conducta poc exemplar i una falta de consideració cap al títol (duc de Palma) i nom de la nostra ciutat", va explicar el portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament, Julio Martínez.

Martínez va assegurar que aquesta decisió es va prendre fa diversos dies i no té res a veure amb la situació processal del duc de Palma en el cas Noós. En aquest sentit, el portaveu va recordar que l'equip de govern municipal sempre ha defensat la presumpció d'innocència de "qualsevol ciutadà" en la fase d'instrucció com a principi bàsic de l'Estat de Dret. "Aquest govern segueix mantenint el mateix respecte", va explicar. No obstant això, va afegir que l'equip de govern municipal "respecta molt" l'opinió ciutadana.

Martínez va indicar a més que l'alcalde de Palma, Mateo Isern, per "lleialtat institucional", va comunicar aquesta decisió a la Casa Reial, que "ha pres nota i ha mostrat el seu respecte a l'autonomia municipal". "El consistori palmesà segueix respectant i apreciant la Casa Reial i el que representa en i per a aquesta ciutat; per tant, prenem aquesta decisió davant la demanda generalitzada dels palmesans", va insistir el portaveu.

Aquest canvi de nom, en data encara per determinar, "és bo per a tots: per a la ciutadania, l'Ajuntament i la Casa Reial", segons l'opinió de Martínez.

L'alcalde de la capital balear ja ha donat les ordres perquè s'iniciïn els tràmits del canvi de nom que, va explicar el portaveu, compta amb el suport de tots els grups municipals amb representació a l'Ajuntament de Palma. Aquesta iniciativa de recuperar el nom original de La Rambla va ser rebutjada en el ple municipal fa un any davant la proposta dels partits de l'oposició.