Barberá: ´No me´n vull assabentar per la premsa´

01.08.2013 | 00:00

L'alcaldessa de València, Rita Barberá, va assegurar que la seva personació en el cas Nóos "no vol dir que accepti res" i és únicament un "tràmit processal" per rebre les resolucions judicials que l'afectin i no assabentar-se així "per la premsa".
"Una personació és demanar-li al tribunal que t'envïi la resolució, res més", va afirmar, tot afegint que se sent "sorpresa i al·lucinada" davant les declaracions dels grups de l'oposició sobre la seva personació, i es va preguntar si en elles "hi ha més ignorància o malícia".
En aquesta causa s'investiga el presumpte desviament de fons públics a l'Institut Nóos, presidit per Iñaki Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres, al qual les administracions valencianes van aportar 3,5 milions d'euros per a l'organització de les tres cimeres València Summit de 2004, 2005 i 2006, i per a l'elaboració del projecte dels Jocs Europeus, que no van arribar a celebrar-se, i dels Jocs de la Joventut.
Preguntada sobre la possibilitat de la seva imputació en el cas, va afirmar que el setembre "serà la decisió" i que ella "no sap res" perquè "no és el tribunal".
Pel que fa a l'oposició, va assenyalar que "a part de la malícia, no en tenen ni idea", i els va acusar d'"una ignorància brutal", ja que va insistir que la seva petició per a personar-se en el cas Nóos "és un tràmit procedimental normal".
"Em sembla increïble per part d'aquestes persones que hagin escrit el que han escrit", va assegurar, i es va preguntar si "tenen més malícia o més morbo que ignorància, i ho han demostrat tots". "Són coses molt serioses", va assenyalar l'alcaldessa de València, tot aefgint que "no es pot jugar així amb la gent".

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema