La infanta Cristina ha decidit renunciar al dret de recurs i compareixerà voluntàriament davant del jutge instructor del cas Nóos, José Castro, en la data que aquest assenyali a aquest efecte, segons han anunciat aquest dissabte els seus advocats defensors en un comunicat.

El gabinet d'advocats Roca Junyent informa que tots aquests extrems consten en l'escrit que amb data d'aquest dissabte s'ha presentat davant el Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma de Mallorca i subratlla que la infanta no presentarà recurs per evitar una dilació del procediment judicial i evitar la "incòmoda i injusta" situació que està vivint.

Recalquen també que la infanta Cristina "no té res a ocultar" ni al jutge instructor "ni al conjunt de la societat espanyola", perquè no ha participat "en cap activitat ni en cap actuació que pugui ser qualificada contrària a Dret i així vol aclarir-ho com més aviat millor" davant del jutge.

Els lletrats indiquen que han realitzat "una atenta labor d'estudi i anàlisi jurídic" de l'acte dictat el passat 7 de gener pel jutge José Castro, que imputa a la infanta Cristina els delictes de frau fiscal i blanqueig de capitals, i que han decidit realitzar "una valoració serena" de les circumstàncies de tota índole que constitueixen l'entorn de la referida resolució".

Expressen després la seva "absoluta i ferma discrepància amb els arguments fàctics i jurídic-penals sobre la base del qual s'ha decidit la citació de S.A.R. per declarar en qualitat d'imputada, situació que de cap manera hauria de derivar-se de les diligències instruïdes fins a la data".

Els advocats defensors consideren que aquesta discrepància "trobaria el seu curs natural en la interposició d'un recurs d'apel·lació contra la resolució" del jutge instructor i davant l'Audiència Provincial de Palma als efectes de "postular l'aixecament de la qualificació que es pretén atribuir" a la infanta, que consideren "sense fonament jurídic".

"No obstant això, a S.A.R. no se li escapen els efectes col·laterals que tindria la interposició del recurs, que es traduiria en la dilació del procediment, allargant-se així la incòmoda i, al seu entendre, injusta situació que es deriva per a ella del present procediment", afegeix el comunicat del gabinet Roca Junyent.

"S.A.R., conscient de la seva vocació de servei, que també ho és de col·laborar al màxim amb l'Administració de Justícia, i convençuda a més e que la seva actuació ha estat sempre confiada, transparent i respectuosa amb el Dret, determina no tenir res a ocultar davant del jutge instructor ni davant el conjunt de la societat espanyola", recalca el comunicat.