El suposat idil·li entre l'actriu Julie Gayet i el president francès, François Hollande, ha obert el debat sobre el futur i el rol de la parella oficial d'aquest, Valérie Trierweiler, que continua a l'hospital en el qual va ingressar per sotmetre's a una "cura de repòs" després de l'escàndol. La primera persona conscient que la situació requereix un aclariment és la pròpia Trierweiler, segons es desprèn d'una conversa mantinguda amb el reporter de Le Parisien Fréderic Gerschel, l'únic que sembla haver parlat amb ella des de la seva hospitalització divendres passat.

"És conscient que es planteja un problema polític, que no pot seguir tenint un gabinet i utilitzar fons estatals", va explicar el periodista , tot afegint que Trierweiler creu que s'imposa un esforç de transparència.

La figura de la primera dama a França no està regulada per llei, però gaudeix de certs privilegis, com un despatx a l'Elisi i personal al seu servei, que fan d'ella una figura pública, que sol acompanyar el president en viatges a l'estranger i porta a terme tasques de caràcter humanitari.

"És normal que segueixi a l'Elisi a càrrec dels contribuents quan el president manté altres relacions?", es va preguntar el diputat de la conservadora UMP Daniel Fasquelle, en unes declaracions recollides pel vespertí Le Monde.

Disposada a perdonar

Trierweiler "sembla disposada a perdonar," però vol saber ràpidament quines són les intencions d'Hollande", va assenyalar una persona del seu entorn a Le Parisien, segons el qual encara que la periodista no ignorava els rumors que circulaven des de feia mesos, sempre va preferir creure que eren falsos.