El jutge José Castro va decidir avançar en un mes, del 8 de març al 8 de febrer, la declaració com a imputada en el cas Nóos de la infanta Cristina. Castro explica en la seva providència que, al contrari d'allò mantingut per les defenses, la compareixença de la filla del Rei no és un gest voluntari. Els advocats Miquel Roca i Junyent i Jesús Silva, dos dels lletrats de la filla del Rei, van presentar dissabte un escrit al jutjat de guàrdia de Palma renunciant al recurs contra la imputació de la seva representada, dictada en un acte del jutge que instrueix el cas Nóos el passat dia 7. Aquest escrit va arribar ahir a mans del jutge Castro, que va decidir la nova data sense esperar que acabessin els terminis d'uns hipotètics recursos contra el seu acte del dia 7.

El magistrat entén que si la pròpia interessada -la duquessa de Palma- ha acceptat el seu encausament i ha sol·licitat declarar, cap altra part està legitimada per recórrer la seva imputació, tant acusacions com defenses. La resolució afegeix que s'ha accedit a anticipar la diligència, malgrat que les defenses no ho han sol·licitat explícitament.

El jutge i la secretària d'instrucció es desplaçaran a València el 31 de gener i l'1 de febrer per interrogar diversos testimonis. El 14 de febrer, divendres, el jutjat estarà de guàrdia i el dia 15 sortint de guàrdia, el que feia que aquesta darrera jornada fos un mal dia per interrogar a la Infanta. Dissabte 22 podria haver estat el dia escollit, però només representaria un avançament de 15 dies sobre el 8 de març. Per això, l'instructor va elegir el 8 de febrer com a primer dissabte lliure per a l'especial declaració.

Per part seva, Miquel Roca va assegurar que la decisió de no recórrer la imputació de la filla del Rei va sortir d'ella mateixa, atès que té un gran interès a prestar declaració davant del jutge "com més aviat millor". En declaracions a la premsa a les portes del seu despatx, l'advocat de la filla del Rei va explicar que la Infanta ha tornat al seu domicili a Suïssa després de reunir-se amb el seu equip jurídic per preparar la defensa contra la seva imputació, encara que té previst tornar a Barcelona per entrevistar-se de nou amb els seus lletrats abans de la data de l'interrogatori.

Preguntat sobre si la decisió d'acatar la seva imputació en el cas Nóos prové de la Zarszuela, Roca es va limitar a contestar que va ser "una idea de la Infanta". "Podrà aclarir definitivament aquesta situació, de la qual se sent absolutament aliena en el contingut i en la transcendència jurídica", va afegir el lletrat, que considera que una vegada la Infanta presti declaració davant del jutge Castro "haurà quedat tot definitivament clar".

Finalment, l'Advocacia de l'Estat va decidir no recórrer la decisió del jutge de citar com a imputada la infanta Cristina per presumptes delictes de frau fiscal i blanqueig de capitals.