L'exconfident de la Guàrdia Civil Rafá Zouhier, condemnat a 10 anys de presó per subministrar els explosius dels atemptats de l'11-M, sortirà en llibertat el 16 de març, encara que podria ser expulsat al seu país una vegada excarcerat.

La secció segona de la sala penal de l'Audiència Nacional va dictar, amb l'informe favorable del fiscal, el llicenciament definitiu de Zouhier per a l'esmentada data en quedar extingida la condemna de 10 anys que li va ser imposada el 2007, atès que la seva detenció es va produir el 19 de març de 2004, dies després de produir-se els atemptats de l'11-M.

En la resolució, la secció segona comunica a la Brigada d'Estrangeria i Documentació de la Policia Nacional a Cadis, on està empresonat, que en cas de considerar-ho oportú i procedent iniciï els tràmits pertinents per a la seva expulsió del territori estatal, segons allò previst a l'article 57 de la Llei d'Estrangeria.

El 31 d'octubre de 2007, l'Audiència Nacional va condemnar Zouhier a 10 anys de presó per un delicte de col·laboració amb la cèl·lula islamista que va perpetrar els atemptats de l'11-M, en una sentència en la qual va quedar descartada la implicació d'ETA i en la qual van resultar condemnats 21 dels 28 acusats, ja que set van quedar absolts, entre ells un dels principals acusats, Rabei Osman El Saied, Mohammad l'Egipci.

La sentència va donar per provat que Zouhier va actuar com a intermediari entre l'exminer asturià José Emilio Suárez Trashorras, que va subministrar els explosius, i Jamal Ahmidan, líder de la cèl·lula que va perpetrar els brutals atemptats.