La Confederació Espanyola de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals Colegas va presentar davant la Fiscalia a Màlaga una denúncia contra el cardenal Fernando Sebastián Aguilar per unes declaracions en les quals assegurava que l'homosexualitat "és una deficiència sexual que es pot normalitzar amb tractament".

El president de Colegas a Màlaga, Antonio Ferre, va explicar que van presentar "la denúncia contra el futur cardenal o cardenal en funcions" perquè consideren que amb aquestes declaracions "s'està cometent un delicte penal".

"El cardenal associa l'homosexualitat a una malaltia o una mancança sexual tractable dins de la sexualitat i fa més de 24 anys que l'Organisme Mundial de Salut (OMS) la va descatalogar com a malaltia", va assenyalar.

Ferre va assenyalar que consideren que s'està vulnerant l'article 510 del Codi Penal i volen que el fiscal obri diligències perquè no poden "permetre que determinades institucions o persones de certes institucions quedin impunes". "Espanya és un país avançat i aconfessional i s'han de castigar aquestes declaracions", va afegir.