El grup gihadista Estat Islàmic (EI) va publicar un vídeo en què sembla crema viu el pilot jordà Muaz Kasasbeh, capturat a Síria, encara que l'Exèrcit de Jordània va afirmar que en realitat va ser assassinat fa un mes. L'enregistrament, l'autenticitat del qual no va poder ser verificada, dura uns 22 minuts i en la part final apareix l'execució de Kasasbeh, en què l'EI ha aplicat un mètode diferent al que sol emprar amb els ostatges occidentals, als quals sol decapitar.

Abans de la seva mort, el pilot surt caminant per una zona en ruïnes amb edificis derruïts i vehicles cremats, on l'espera un grup de gihadistes emmascarats. Tot seguit es veu el pilot a l'interior d'una gàbia, amb imatges intercalades de víctimes de suposats bombardejos de l'aviació de la coalició internacional, que encapçalen els Estats Units contra l'EI i en què participa Jordània.

Un dels emmascarats porta un torxa que un altre gihadista encén i acosta a una metxa, que s'estén des de l'exterior de la gàbia cap al seu interior, on ràpidament la flama s'expandeix i arriba al pilot, que és cremat viu. Abans de l'assassinat, el vídeo comença amb seqüències de l'Exèrcit i el rei Abdul·là de Jordània, que són criticats pels extremistes, que rebutgen la participació de regne haiximita en l'esmentada aliança.

Prèviament a la part de la seva execució, Kasasbeh apareix parlant a càmera i dóna detalls sobre la coalició i el dia en què va ser capturat, el 24 de desembre, quan el seu avió, que pertanyia a aquesta aliança, es va estavellar a la província siriana d'Al Raqa, bastió de l'EI.

Poc després de la difusió del vídeo, l'Exèrcit jordàva emetre un comunicat en què afirma que el pilot va morir el passat 3 de gener i jura "venjança" per l'assassinat.

En aquest sentit, el govern jordà va anunciar que executarà avui la terrorista iraquiana Sajida a Rishawi, empresonada a Jordània i a la qual dies abans s'havia compromès a alliberar si obtenia una prova de vida del pilot.

En un altre ordre de coses, un home va agredir amb una arma blanca tres militars que protegien un edifici jueu al centre de la ciutat francesa de Niça i va ser ràpidament detingut, així com un possible còmplice.