Un jurat popular de Texas va condemnar a cadena perpètua l'exmarine Eddie Routh pels assassinats de Chris Kyle, el franctirador l'autobiografia del qual va inspirar la pel·lícula American Sniper, i del seu amic Chad Littlefield, ocorreguts el 2 febrer 2013.

Routh, que va servir a l'Iraq primer i després a Haití, va escoltar impassible el veredicte llegit pel jutge estatal Jason Cashon al final d'un procés que ha durat dues setmanes i en el qual l'exmarine es va declarar no culpable en argumentar demència. La defensa va intentar demostrar que el pas pel Cos de Marines va causar a Routh un dany psicològic evident en forma d'esquizofrènia i estrès posttraumàtic que li van provocar deliris com els que suposadament va patir el dia dels crims.

Però no va ser suficient. El jurat popular format per deu dones i dos homes del comtat de Erath, al cor de Texas, va tardar poc més de dues hores i mitja -després de nou maratonianes jornades de judici pel qual van passar desenes de testimonis- a declarar-lo culpable. Routh va ser així condemnat automàticament a cadena perpètua ja que l'acusació havia renunciat des del principi a demanar la pena de mort.

Després de la lectura del veredicte, els familiars de Littlefield es van dirigir al condemnat. El seu cunyat, Jerry Richardson, va dir: "arrabassar la vida de dos herois, dos homes que van intentar ser els teus amics. T'has convertit en una vergonya nacional".

També ho va fer Donn Littlefield, el seu pare: "vas confessar que ni tan sols sabies el seu nom quan el vas assassinar brutalment. Ara tens la resta de la teva desaprofitada vida, tots i cadascun dels seus dies, per recordar-ho. Permet-me: El seu nom era Chad Littlefield" .

No es va fer esperar la reacció de Greg Abbott, el governador de Texas, que a través del seu compte de Twitter va exclamar: "Justícia! L'assassí de Chris Kyle condemnat per assassinat. El jurat no s'ha empassat la defensa per demència".

Poc abans de l'inici del judici, el 2 de febrer, Abbott va aprofitar el segon aniversari dels crims per instaurar el "Dia de Chris Kyle" a Texas. A més, el procés va coincidir amb l'èxit a les pantalles de American Sniper, la cinta inspirada en les memòries de Kyle i dirigida per Clint Eastwood que diumenge va competir per sis Oscars.