Corea del Nord va assegurar a través dels seus mitjans estatals que pateix "la pitjor sequera en cent anys", el que ha elevat els temors a un agreujament de la crisi alimentària crònica que arrossega el país. "Continua la pitjor sequera en 100 anys a Corea del Nord, que ha causat greus danys a les seves explotacions agrícoles", va assenyalar l'agència estatal KCNA en un comunicat publicat a la seva pàgina web.

El mitjà estatal, portaveu del règim, va assegurar que gairebé una tercera part de les 441.000 hectàrees de camps d'arròs de tot el país s'estan assecant i que l'escassetat de pluja afecta especialment les províncies de Hwanghae del Nord i del Sud situades al sud-est del país.

A Hwanghae del Nord el 58 per cent de les plantacions d'arròs s'han assecat, mentre a Hwanghae del Sud la xifra arriba al 80 per cent, segons les dades de KCNA. L'agència ha apuntat que en els camps d'arròs secs s'estan sembrant altres cultius per reduir els danys sobre la producció agrícola.

Va advertir, a més, que les reserves d'aigua als embassaments es troben sota mínims i els rius i altres corrents fluvials també s'estan assecant.

Sense petició d'ajuda

A la veïna Corea del Sud, el Ministeri d'Unificació observa de prop la situació, encara que va explicar que de moment Corea del Nord no li ha sol·licitat ajuda per fer front a la sequera que afecta el país des de gener, segons va afirmar una de les seves representants.

Les pluges acumulades a Corea del Nord entre gener i maig només van suposar un 57 per cent de la mitjana de precipitacions registrada entre 1981 i 2010, segons Unificació.