Almenys nou persones van morir en un tiroteig ocorregut en una església metodista de la ciutat de Charleston, a Carolina del Sud (Estats Units), històricament visitada per la comunitat negra de la ciutat, va explicar el seu alcalde Joseph Riley. El suposat autor de l'atac, identificat com a Dylann Roof, de 21 anys i raça blanca, va ser detingut a la localitat de Shelby, a l'estat veí de Carolina del Nord.

Vuit persones van morir dins el temple metodista on es van produir els fets, i dues més van ser trasllades a l'hospital, on una d'elles no va poder recuperar-se de les greus ferides. Tot i que la policia no va divulgar noms dels morts, la cadena NBC va assenyalar que el senador demòcrata estatal Clementa ?Pinckney es troba entre les víctimes.

El tiroteig va tenir lloc a l'Església Africana Metodista Episcopal (AME) Emanuel, cap a les nou de la nit hora local, mentre se celebrava una reunió dels seus feligresos, va assegurar el portaveu de la Policia local, Charles Francis. Per part seva, el cap policial, Greg Mullen, va assegurar estar convençut que es va tractar d'un "crim d'odi".

A més, poca estona després del tiroteig les autoritats locals van evacuar l'àrea després de rebre un avís per amenaça de bomba que després va ser descartada.

El suposat autor de l'assalt va ser detingut com a mínim dues vegades aquest any per les autoritats estatals, una d'elles al març al comtat de Lexington per possessió de drogues. Sylvia Johnson, cosina del pastor mort, va explicar que va poder parlar amb una de les persones que era a l'església, que li va dir que l'assaltant els va dir: "He de fer-ho. Heu violat les nostres dones i esteu ocupant el nostre país".

El president dels EUA, Barack Obama, va expressar la seva profunda "tristesa" i "indignació" pel tiroteig. Obama va comparèixer, visiblement afectat i en companyia del seu vicepresident, Joseph ?Biden, a la sala de premsa de la Casa Blanca per afirmar que "he hagut de fer declaracions com aquesta massa vegades". "En algun moment, com a país haurem de considerar el fet que aquest tipus de violència no succeeix en altres nacions avançades", va afegir el president.