El lord britànic John Sewel va renunciar al seu escó a la Cambra dels Lords després que la policia hagi iniciat una investigació pel seu presumpte consum de cocaïna en una festa amb prostitutes al seu pis de Londres. Sewel, de 69 any, casat i amb quatre fills, va enviar una carta al Parlament en què comunicava la seva decisió de dimitir per «limitar el dany» a la reputació de la Cambra i es disculpava pel «dolor i la vergonya» que el seu comportament ha causat. En la seva missiva, es planteja si el seu «comportament és compatible amb la pertinença a la Cambra dels Lords», i si la seva «permanència danyaria i soscavaria la confiança del públic en aquesta institució».

«La resposta a aquestes dues preguntes implica que serveixo millor a la Cambra si l'abandono», va escriure el polític, que va ser expulsat dilluns del Partit Laborista.

«Espero que la meva decisió limiti i ajudi a reparar el dany que he causat a una institució per la qual sento gran afecte», afegia en la seva nota. Tot i que deixa el seu escó i la seva activitat parlamentària, Sewel conservarà el títol de lord que li va donar el 1996 l'exprimer ministre laborista Tony Blair, en el Govern del qual va treballar.