Una adolescent de 16 anys que va ser apunyalada dijous per un ultraortodox jueu quan se celebrava la marxa de l'orgull gai a Jerusalem va morir ahir a causa de la gravetat de les ferides que va patir. La menor es trobava ingressada a l'hospital Shaarei Tzedek, on va ingressar el mateix dijous en estat crític, encara que els metges van aconseguir inicialment salvar-la.

La Policia va identificar l'autor de l'atac de caràcter homòfob com Yishai Shlisel, un ultraortodox alliberat feia només tres setmanes de presó després de complir una condemna de 10 anys per un atac idèntic en el qual va aconseguir apunyalar tres persones. En el marc de la recerca entorn d'aquest succés, la Policia va detenir també la dona d'un rabí de Jerusalem que es troba entre els més prominents detractors de la marxa de l'orgull gai, per analitzar si guardava alguna relació amb el suposat autor dels fets. La sospitosa i el seu marit van negar qualsevol implicació en el succés, que sabessin de les intencions de Shlisel o guardessin algun tipus de contacte en els dies previs o el mateix dia de l'atac, segons el mitjà Ynet.

La marxa de Jerusalem, que a diferència de la més festiva que se celebra cada any a Tel Aviv pretén ser una protesta contra la discriminació de la comunitat de gais, lesbianes i transsexuals a la ciutat, estava custodiada per centenars d'agents de diversos cossos de la Policia i per un helicòpter que sobrevolava la zona. Però el vast desplegament policial no va ser suficient per impedir l'atac.