El portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando, va presentar davant la Fiscalia General de l'Estat una denúncia contra el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, per reunir-se amb l'exvicepresident del Govern, Rodrigo Rato, imputat en el cas Bankia. En la denúncia, el PSOE demana al fiscal que investigui la comissió «indiciària» dels delictes de prevaricació, omissió del deure de perseguir delictes i revelació de secrets.

Els socialistes van acudir a la Fiscalia un dia abans que el ministre comparegui al Congrés per donar explicacions sobre aquesta cita, que es va produir al seu despatx del ministeri el passat 29 de juliol. Una compareixença que es produeix a petició de Fernández Díaz i després que l'oposició parlamentària també la sol·licités.

Hernando va afirmar que el ministre d'Interior no pot seguir «ni un minut més» en el seu càrrec si es confirma que també va enviar missatges de suport a l'extresorer del PP Luis Bárcenas, a més de rebre al seu despatx «l'imputat Rato». El portaveu socialista es va referir a la informació publicada per El Español que sosté que Fernández Díaz va enviar missatges de suport a Bárcenas quan ja estava sent investigat per la policia i els tribunals.

Per part seva, el ministre d'Interior va sol·licitar als serveis jurídics del seu departament l'estudi de l'exercici d'eventuals accions penals contra el PSOE per denúncia falsa i injúries després que aquest partit l'hagi denunciat. Fernández Díaz vol saber si pot exercir alguna acció penal contra el PSOE per denúncia falsa, injúries i calúmnies.

El secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, va instar Fernández Díaz a donar una «gran notícia als demòcrates» anunciant la seva dimissió durant la seva compareixença al Congrés.

El també diputat d'ERC, que va qualificar d'«escàndol de dimensions increïbles» que Fernández Díaz s'hagi reunit amb «defraudadors» com Rato a la seu ministerial, considera que el titular d'Interior «ha acumulat» actuacions «irregulars» suficients i «impròpies» d'un Estat de Dret com per anunciar la seva dimissió «immediata».