Grècia té previst adoptar "noves mesures" a partir d'aquest mateix dijous, que és quan està previst que rebi el primer desemborsament del tercer rescat acordat amb les institucions creditores, segons han informat fonts de l'Executiu.

Aquestes no van indicar quines seran les accions, però van assenyalar que el primer ministre, Alexis Tsipras, "serà en el palau presidencial dimarts", quan es reunirà amb l'equip econòmic. A partir del 20 d'agost en endavant tindrà reunions amb membres del Govern amb la finalitat de determinar noves mesures".

Després de la divisió interna que ha generat l'aprovació del rescat en el partit governant Syriza, els mitjans locals, citant fonts de l'Executiu hel·lè, han assegurat que Tsipras convocarà una moció de confiança després el dia 20, encara que aquest extrem encara no ha estat confirmat oficialment.

Està previst doncs que el dijous es produeixi el primer desemborsament del programa, 13.000 milions d'euros, perquè Grècia pugui fer front al pagament de 3.400 milions d'euros al Banc Central Europeu (BCE), que vencen aquesta mateixa jornada.