Un jutjat de Bilbao va suspendre cautelarment una «xocolatada» en favor dels drets dels presos d'ETA convocada pel consistori de la localitat biscaïna d'Areatza, governada per EH Bildu, dins del seu programa festiu, sentència va acatar el consistori.

L'alcalde d'Areatza, Asier García Artetxe, va informar de la desconvocatòria de l'acte, i va afegir que l'Ajuntament havia suspès també tots els permisos per a la celebració d'altres esdeveniments a favor dels presos d'ETA que havien estat anunciats a la localitat. García Artetxe, que va concórrer a les eleccions per EH Bildu però no està afiliat a cap partit, va signar un decret pel qual suspenia la «xocolatada».

En el seu decret, l'alcalde va assegurar que, segons les informacions publicades als mitjans de comunicació, la Delegació del Govern al País Basc havia sol·licitat a la Fiscalia que recorrés la realització de diversos actes programats durant les festes de la localitat. Sense esmentar que es tracta d'actes de suport als presos d'ETA, el decret establia que «amb l'objectiu de mantenir la normalitat, harmonia i participació» a les festes, havia decidit la suspensió.